12 Mart 2014 Çarşamba

Bilgisayarı CD'den Başlatmak Kılavuzu

Bilgisayarı CD veya başka bir aygıttan başlatmak için bilgisayarın BIOS'una girerek ayarlama yapmak gerekir. Bu klavuzumuzda bu ayarın nasıl yapılacağını göreceğiz.

NOT: BIOS ekranına geçme tuşu marka/modele göre değişiklik gösterebilir. F1, F2 , F10  tuşları da BIOS ekranına geçmek için kullanılmaktadır. Daha detaylı bilgi almak için bilgisayarınızın kullanım klavuzuna veya üretici sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Bilgisayarı açtığımızda "Delete" tuşuna basarak BIOS ekranına geçelim.

[Resim: 1432ph1.jpg]

Bu menüden "Advanced BIOS Features" bölümüne "Enter" tuşu ile geçiş yapalım. Karşımıza başlangıç ayarlarının da olduğu bir ekran geliyor. Buradan "First Boot Device" ı CD-Rom veya birincil olarak başlatmak isteyeceğiniz aygıtı seçiniz. "Seconda Boot Device" ve "Third Boot Device' bölümlerine de sonra başlatmak isteyeceğiniz aygırları seçiniz.

[Resim: b7mek9.jpg]

Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra klavyemizin F10 tuşuna basarak yapılan değişiklikleri kaydedelim. F10 tuşuna basalım ve çıkan uyarıya "Y" tuşuna bastıktan sonra "Enter" tuşuna basalım. Bu adımdan sonra bilgisayar sizin ayarlamalarınıza uygun şekilde yeniden başlayacaktır.

[Resim: zujpdt.jpg]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder