12 Mart 2014 Çarşamba

ComboFix Kullanım Kılavuzu

ÖNEMLİ : Sizden istenmediği sürece ComboFix kullanmayınız. Bu güçlü bir araçtır. Uzman tavsiyesi ve yönlendirmesi olmadan kullanmanız sisteminiz için riskli olabilir.

Ayrıca, sadece kılavuzdaki linkten indirdiğiniz yazılımı kullanınız. Bilgisayarınızda önceden indirdiğiniz yazılımı kullanmayınız.

UYARI: Yazılıma bazı antivirusler uyarı vermektedir.Bu uyarının bir virus uyarısı olmadığını belirtmek isterim.
Windowsun bazı özelliklerine derinden müdahele yapabilen bir yazılım olduğu için riskli araç anlamına gelen "RiskTool" uyarısı veriliyor. Bilinçli kullanıcı için üretilmiş bir yazılımdır. Nasıl kullanacağını bilen kullanıcı için faydalı bilmeyen için zararlı sonuçları olabilir.

Eğer; "Illegal operation attempted on a registry key that has been marked for deletion" diye bir mesaj alırsanız, lütfen bilgisayarınızı yeniden başlatın.


[Resim: cficon.png] ComboFix Özel Temizleme Aracını masaüstüne buradan veya buradan indiriniz. (Windows 2000, XP ve Vista 32bit-Win7 64Bit)

* ÖNEMLİ: Bilgisayarınız '' normal kipte '' açıkken güvenlik yazılımlarınızı geçici olarak devre dışı bıraktığınızdan emin olun.

*Unutmayın aracı masaüstünden çalıştırmalısınız.

* Bütün dosya ve klasörlerinizi kapatınız.

* ComboFix.exe dosyasına çift tıklayarak programı çalıştırın.

* Vista veya Win7 kullanıyorsanız yazılım üzerinde sağ tıklayarak "Yönetici Olarak Çalıştır"a basarak çalıştırın.

* Karşınıza bir uyarı penceresi gelecek. Çıkan tüm uyarılara "Evet" veya "Yes" deyin. İşlemin bitmesini bekleyin.

* Bu aşamada klavye veya mouse'a dokunmayınız. Tarama işlemi tamamlandıktan sonra karşınıza bir metin penceresi gelecek.

* Sonuç olarak size bir rapor dosyası verecek. "C:\combofix.txt" bu dosyayı gönderiniz.




Not: Yazılımı kullanmadan önce aşağıdaki yazıyı okumanız faydalı olacaktır.

ComboFix Nedir ? Kullanmadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir ?


ComboFix yazılımı çok özel bir yazılımdır. Özelliği; sisteme derinden müdahele ederek,sisteme ait çok önemli bilgileri raporlayabilmesi ve bir çok komut yardımı ile çözüm gerçekleştirebilmesidir. Yazılımı, diğer trojan yazılımları ile kıyaslamak doğru değildir.Türkiye' de yazılıma ait, uluslararası eğitim almış ilk ve tek ekip Hijackthis Türkiye Takımı' dır.

Yazılımın yüklenmesi, çalıştırılması veya kaldırılması sırasında sorunlar çıkabilir. Böyle bir durumda bu konu altına sorununuzu yazabilirsiniz. Gerekli yardımın yapılacağından emin olabilirsiniz.

Sisteminize ait ComboFix yazılım raporu inceletmek istediğinizde buraya yeni konu açarak raporunuzu inceletebilirsiniz. Hijackthis Türkiye Takımı gerekli incelemeyi yaparak size bilgi verecektir.

Zararlı sorunlarınız nedeni ile tüm sisteminizi inceletmek,zararlıdan ve zaralının neden olduğu sistem sorunlarından kurtulmak istiyorsanız, Temel Kullanım Kılavuzu raporlarınızı hazırlayarak buraya yeni konu açarak gönderiniz. Gerekli incelemeler Hijackthis Türkiye Takımı tarafından yapılarak sorunlarınız giderilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder