11 Mart 2014 Salı

ComboFix Nedir ? Kullanmadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir ?


ComboFix, konusunda eğitim almış bir rehber gözetiminde kullanılması gereken ,gelişmiş bir AntiMalware yazılımıdır.

Lütfen, rehber gözetimi olmadan ComboFix kullanmayınız.

Bu yazılımı kullanacakların, buradaki uyarıları dikkate almaları gerektiğini hatırlatmak isteriz. Denetimsiz bir ortamda kullanılacak bu yazılımın, sisteme verebileceği hasarı kullanıcıların bilmesinde fayda vardır. ComboFix mükemmel, ama güçlü bir araçtır. Aynı ilaç gibidir. Doğru kullanıldığında, hastalığın tedavisine yardımcı olur. Ancak, yanlış kullanıldığında ise organ harabiyetine ve belki de hastanın ölümüne yol açar. Bu durum ComboFix için de geçerlidir.Eğitimsiz kullanıcılar kullandığında ise kalıcı sistem sorunlarına yol açarak sistemin çökmesine neden olabilir. Yine kendi kendinize ComboFix kullanmak, kendi kendinize açık kalp ameliyatı yapmaya benzer. ComboFix aynı neşter ve diğer cerrahi aletlere benzer. Bu aletler sadece son çare olarak bir uzman tarafından kullanılmalıdır.

Ayrıca, zararlı enfeksiyon nedeni ile dosya ve klasörler deki değişiklikleri, kayıt defteri anahtarları ile ilgili özel detayları ile birlikte kapsamlı günlükleri tesbit eder. Bu yazılım konusunda eğitimli rehberler yazılımı kullanmadan önce bazı yazılımların raporlarına ihtiyaç duyarlar. Bu raporlardaki sonuçlara göre bir temizleme planı yaparak gerekirse ComboFix uygulamasına geçer. ComboFix ile işlemleri bitirdikten sonra da sistemden kaldırılması gerektiğini bilir. Geri yükleme noktalarında bir sorun varsa ComboFix çalıştırılması iyi bir nedendir. Ancak sorun yoksa, geri yükleme noktalarına ihtiyaç olabilir.

Çalışan iyi bir aktif antivirüs , güvenlik duvarı ve anti-malware ile kullanıcı kendini koruma altına almalıdır. Sorunların çözümünde yetersiz kalınıyorsa, çevrimiçi taramalar yapılması gerekir. Ama bu sorunu ben çözemem uygulamaları uzman rehber gözetiminde yapmak istiyorum diyorsanız ''Temel Kullanım Kılavuzu' nu uygulayarak HijakThis Tr Kötücül Yazılım Temizliği bölümüne konu açılmalıdır. HijackThis Tr Takımı gönüllü olarak daima yanınızda olacaktır.

Uyarı:

Hiç bir kullanıcı raporları yorumlayarak, rehber uzman'ın bilgisi olmadan ComboFix kullanmamalıdır. Bu yazılım, diğer malware yazılımları gibi genel amaçlı tarama için tasarlanmış bir araç değildir. Bu yazılımın yanlış kullanımı açılış sorunlarına ve de sistem çökmelerine yolaçabilir. Zararlı yazılımların sebep olduğu karmaşık sorunlar ve diğer güvenli araçları ile olan uyuşmazlıklarda, uzman onların farkında ve ne yapacağını bilmektedir. Kendi ComboFix kullanmaya teşebbüs edenler, bu tür bilgi ve denetimsiz bir ortamda aracı çalıştırırken risk altındadır.

ComboFix kullanımının hiç bir garantisi yoktur. Yazılımın çalıştırılması sonucunda oluşabilecek sorunlardan yazılımcı firma ve Bilişimplatformu.com sorumlu değildir.

Giriş:

ComboFix, subs tarafından yazılan kötü amaçlı yazılımlara karşı bilgisayarınızı tarayan özel bir malware yazılımıdır . ComboFix ile aynı zamanda en yaygın ve güncel malware büyük miktarda kaldırmak mümkün olmanın yanı sıra, kötü amaçlı yazılımları kaldırmak için yazılım tarafından otomatik olarak kaldırılmaz. Ancak eğitimli rehber zararlının nasıl kaldırılacağına dair yöntemleri bilir. Ve sonuçlarını raporlarda izler.

Şu anda ComboFix'i sadece aşağıdaki Windows sürümlerinde çalıştırabilirsiniz:

Windows XP (32-bit sadece)
Windows 2000 (sadece 32-bit)
Windows Vista (32-bit/64-bit)
Windows 7 (32-bit/64-bit)


Özel bir yardımcı tarafından istenildiği sürece comboFix'i çalıştırmak oluşabilecek sorunu en aza indirir. Yazılımın gücü nedeni ile özel yardımcının gözetimi olmaksızın yazılım rapor bilgileri üzerinde herhangi bir işlem yapmayın. Aksi taktirde sistem sorunlarına yolaçabilir.

ComboFix çalıştırdığınızda aşağıdaki klasörlerin içlerinin temizleneceğini bilmeniz gerekir:

Windows Geri Dönüşüm Kutusu
Temporary Internet Files
Temp Klasörü

Yazılımı kullanmadan önce bu klasörlerdeki varsa önemli bilgilerinizi uygun klasörlerde saklamanız gerekmektedir.

ComboFix Kullanımı:

Kötücül yazılımları temizleme konusunda yardıma ihtiyacınız olursa '' HijackThis Temel Kullanım Kılavuzu ''nu okuyarak '' HijackThis Tr Kötücül Yazılım Temizliği Bölümü ''ne konu açınız. Eğer uzman rehber tarafından sizden comboFix yazılımı çalıştırılması istenmişse aşağıdaki rehberi dikkate almalısınız.

Yapmanız gereken ilk şey, ComboFix yazılımını çalıştırmadan önce, web tarayıcısı da dahil olmak üzere tüm açık pencereleri ve programları kapatınız.Bu kılavuzu dikkatlice izleyiniz.

Sonra aşağıdaki adreslerin birisinden masaüstüne ComboFix 'i indiriniz.

Bilişimplatformu.com

BleepingComputer.com
ComboFix Download Link 1
ComboFix Download Link 2

InfoSpyware.net
Download link

İndirme linklerine tıkladığınızda nereye kaydedeceğinizi soran ekran gelecektir. Yazılımı masaüstüne kaydettiğinize emin olunuz.

Yazılımı çalıştırmadan önce diğer programlarla bir çakışma olmaması için aşağıdaki bazı önlemleri almak gerekir.

- Tüm açık pencerelerinizi kapatınız.
- Tüm aktif çalışan Antivirus, Antispyware , Firewall ve Antilogger programları kapatın veya devre dışı bırakın. Bakınız.

Yazılıma çift tıkladığınızda aşağıdaki görünüm karşınıza gelecektir.

[Resim: snap20110804230749001.jpg]

Çalıştır-run- butonuna basıyoruz.

[Resim: snap20110804230801002.jpg]

I Agree butonuna basıyoruz.
Lütfen hiç bir şeye artık dokunmayınız.

[Resim: snap20110804230810003.jpg]

[Resim: snap20110804230835005.jpg]

[Resim: snap20110805003037001.jpg]

Yazılım önce sistem geri yükleme noktası oluşturacak ve sonra da kayıt defteri yedeği alacaktır.
Ardından Windows kurtarma konsolu' nun makinada olup olmadığını kontrol edecek, yoksa aşağıdaki uyarı gelecektir.

[Resim: snap20110804230909006.jpg]

Evet butonuna basıyoruz. Hiç bir şeye dokunmayınız.

[Resim: snap20110804231032007.jpg]

[Resim: snap20110804231102008.jpg]

Tamam butonuna basıyoruz.

[Resim: snap20110804231114009.jpg]

Lisans anlaşmasını kabul etmek için Evet butonuna basıyoruz.

[Resim: snap20110804231032007.jpg]

[Resim: snap20110804231320015.jpg]

Evet butonuna basıyoruz. ComboFix yazılımı, artık zararlılara karşı sisteminizi taramaya başlıyacaktır.
Artık, hiç bir şeye dokunmuyoruz. İşlem, uzun sürebilir.

[Resim: snap20110804231449016.jpg]

Yazılım, toplam 50 aşamada işlem yapacaktır. Lütfen sabırlı olunuz.

[Resim: snap20110804231548017.jpg]

İşlem bitimi sonrasında masaüstünde ComboFix.txt dosyası oluşacaktır.
Rapor dosyasını C:\ComboFix.txt adresinde de bulabilirsiniz.


ComboFix nasıl kaldırılır ?

ComboFix işlemleri bittikten sonra sistemden yazılımın kaldırılması gerekmektedir. Kaldırma işlemi balşatıldığında tekrar sistem taraması yapacaktır.

* Başlat >Çalıştır'a " ComboFix /uninstall " yazıp "Tamam" diyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder